29/8/08

Plat casteller, el plat del Concurs de Castells



El passat 25 d'agost vam fer la presentació del Plat Casteller als mitjans de comunicació. I quina millor manera per presentar-ho que oferir-se'l a la taula llarga de l' Esbarjo Gastronòmic de Sirco.





Farà mig any quan ens van proposar crear un plat casteller que copsés l'esperit de la nostra terra i la sensibilitat de la tradició castellera. La veritat és que ens va fer respecte, era una gran responsabilitat. Ara ja ho hem presentat, i vosaltres mateixos podeu jutjar la nostra feina.





La nostra creació ha traduït en termes culinaris el concepte de campanya d'aquest any: la Pell Castellera (la geometria de punts blancs sobre un fons vermell del tradicional mocador casteller).





Però no només té "pell castellera" el nostre plat (ens hauríem posat la feina massa fàcil). Us descrivim el plat:


Caneló en vertical farcit de farsa amanit amb ceps, romesco i tonyina del Mediterrani, coronat amb enciams de l'horta del Baix Camp i xips de yuca. L'estructura cilíndrica se subjecta mitjançant mini canelons farcits de brandada de bacallà albardats amb una gelatina de maduixa. A un marge de l'estructura un cop de brotxa de coulis de piquillos sobre el qual es col·loquen gominoles d'oli d'oliva “empanades” en peta zetes buscant el cinquè sentit del plat (el so) i simbolitzant la música dels grallers. I amb productes de la nostra terra.



El plat es va servir dins el context d'un menú casteller:
Brie amb macarró de tamarillo i menta
Coca neutra amb melmelada de tomàquet i sardines
Ravioli de magret d'ànec farcit de kikos i foie
Síndria mentolada amb oli de pipes
*****
Empedrat de blat de moro amb salmó i oli d'alfàbrega
Croqueta de provolonefarcit de ceba i ametlles
Tòfona de botifarra amb cristall de berza
Pell de llet amb tonyina i melmelada de llima
******
Plat Casteller
*******
Granissat de Rosa de Jamaica
**********
Petit-fours especials
**********
Mokado blanc i negre
Una abraçada

No hay comentarios: